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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  11/11/2014
Actualizado :  05/05/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  FONT I FURNOLS, M.; SAN JULIAN, R.; GUERRERO, L.; SAÑUDO, C.; CAMPO, M.M.; OLLETA, J.L.; OLIVER, M.A.; CAÑEQUE, V.; ALVAREZ, I.; DIAZ, M.T.; BRANSCHEID, W.; WICKE, M.; NUTE, G.R.; MONTOSSI, F.
Afiliación :  MARIA FONT I FURNOLS, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUIS GUERRERO ASOREY, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; CARLOS SAÑUDO, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; M.M. CAMPO, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; JOSÉ LUIS O. OLLETA, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; MARÍAANGELS OLIVER, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; VICENTE CAÑEQUE, SGIT-INIA Madrid, Spain; INMACULADA ALVAREZ, SGIT-INIA Madrid, Spain; MARÍA TERESA DÍAZ, SGIT-INIA Madrid, Spain; WOLFGANG BRANSCHEID, Institut for Meat Production and Market Research, Kulmbach, Germany; MICHAEL WICKE, Forschungs- und Studienzentrum fur Veredelungswirtschaft der Universitat Gottingen, Vechta, Germany; GEOFFREY R. NUTE, Division of Farm Animal Science, University of Bristol, Langford, United Kingdom; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Acceptability of lamb meat from different producing systems and ageing time to German, Spanish and British consumers.
Fecha de publicación :  2006
Fuente / Imprenta :  Meat Science, Volume 72, Issue 3, March 2006, Pages 545-554. DOI: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2005.09.002
DOI :  10.1016/j.meatsci.2005.09.002
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 26 April 2005// Received in revised form 9 September 2005// Accepted 9 September 2005. Acknowledgements: We thank the AECI, INIA-Spain and INIA-Uruguay for their financial support, the people of the different teamsand the Institute of Grassland and Environmental Research (Wales, UK) for their technical support.
Contenido :  In the present study German (DE), Spanish (ES) and British (UK) consumers acceptance of lamb from their own country compared to lamb from Uruguay (UY) was evaluated. Two-hundred consumers in each country evaluated tenderness, flavour and overall acceptability of four types of lamb, two from UY (light and heavy lambs aged 20 d) and 2 local (with two ageing times, 7 and 20 d). In each country 1.5 cm-thick slices of lamb were evaluated by previously selected consumers in controlled conditions. DE and UK consumers showed significantly (P < 0.05) different acceptability scores between samples, the lamb from heavier animals and aged 20 d being the most appreciated. On the other hand the majority of the ES consumers significantly (P < 0.05) preferred the meat from lighter lambs. Production systems, cultural aspects and consumption habits seem to affect the acceptability of the lamb to the consumers.
Palabras claves :  ACEPTABILIDAD DE LOS CONSUMIDORES; AGEING; CONSUMERS; LAMB; PRODUCTION SYSTEMS.
Thesagro :  CARNE.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO100284 - 1PXIAP - PPPP/Meat Science/2006

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  18/06/2021
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  PRITSCH, C.; MAZZELLA, C.; QUEZADA, M.; DA CRUZ, I.; VÁZQUEZ, S.; GAIERO, P.; VAIO, M.; SILVA, P.; BACCINO, E.; LOMBARDO, P.; HINRICHSEN, P.; GARCIA, A.A.F.; CABRERA, D.; VIGNALE, B.
Afiliación :  Depto de Biologia Vegetal, Fac.Agronomía, UdelaR.; Depto de Biologia Vegetal, Fac.Agronomía, UdelaR.; Depto de Biologia Vegetal, Fac.Agronomía, UdelaR.; Depto de Biologia Vegetal, Fac.Agronomía, UdelaR.; Depto de Biologia Vegetal, Fac.Agronomía, UdelaR.; Depto de Biologia Vegetal, Fac.Agronomía, UdelaR.; Depto de Biologia Vegetal, Fac.Agronomía, UdelaR.; Depto de Biologia Vegetal, Fac.Agronomía, UdelaR.; Depto de Biologia Vegetal, Fac.Agronomía, UdelaR.; Depto de Produccion Vegetal, Fac. Agronomia, UdelaR.; INIA La Platina (Chile); ESALQ-USP (Brasil); CARLOS DANILO CABRERA BOLOGNA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Depto de Produccion Vegetal, Fac. Agronomia, UdelaR.
Título :  Avances en estudios genómicos en guayabo del país (Acca sellowiana).
Fecha de publicación :  2012
Fuente / Imprenta :  In: INIA, Programa Nacional Investigación Producción Frutícola; Universidad de la República (UdelaR), Facultad de Agronomía; MGAP, DGF (Dirección General Forestal). Encuentro Nacional de Frutos Nativos, 6. Canelones (Uruguay): INIA, 2012.
Páginas :  p.16-22
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión; 679)
Idioma :  Español
Palabras claves :  GUAYABO DEL PAÍS.
Thesagro :  ACCA SELLOWIANA; GENETICA; GENOMICA.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/2363/1/18429030512102227.pdf;#page=19
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB9377 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/679/LBad 679
TBO27173 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/679/LB
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